Kimin ve Ne İçin Yaşıyoruz?
Arzuladığımız, yapmayı istediğimiz şey, İslam’a uygun mudur, değil midir? Haram mıdır, helal midir? El âlemin ne diyeceğinden önce bunu soralım kendimize. Bu hayat hiç kimsenin hayatı değil, bizim hayatımız. Ve biz bunu bir kez yaşayacağız.
Çocuklara Verilen Sorumluluklar ve Özgüven
Çocuğun, çocuk olduğunu göz önünde bulundurmalıyız, unutmamalıyız ve onun yaşına göre görev ve sorumluluk vermeliyiz.
Ne(den) Yapmadık?
Bunlar neden oluyor veya neden başımıza geldi veyahut ne yaptık ki yerine ne(den) yapmadık sorusunu sormalıyız kendimize. Yani neyle karşılaşırsak karşılaşalım, nerede neyi eksik yaptık veya yapmadık sorusuyla her daim öz eleştiri durağında durmalıyız.
Gönlün Derinlerine Yolculuk
Danimarka’da dünyanın her yanından gelen sosyologlarla yaptığımız toplantının konusu şu idi: İnsanın değeri nedir? Her çıkan sosyolog, kendi görüş ve teorilerini sundu. Sıra bana geldiğinde dedim ki İNSANIN DEĞERİ…
İnsanın Kendini Tanıması ve Potansiyelini Keşfetmesi
İnsanı insanlığın yüce mertebesine çıkaran kendi amelleridir, azaba götüren de yine kendi amelleridir. Biz kendimizi tanıyıp, düzeltme yoluna girersek bu vesileyle başkalarının da hayatlarına olumlu dokunuşlar yapabiliriz.
En Ağır Hastalık ve Tedavisi
“Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, Ondan en çok korkanınız (en takvalı olanınız)dır.”
Güzel Yaşama Sanatı; Zorluklarla Mücadele
Musibet anında şikâyet etmekten sakının. Musibetten şikâyet etmek hem insanın ümidini kırar hem çabasını zayıflatır ve hem de gamını artırır. Bil ki musibetten kurtuluşun iki yolu vardır.
Büyümeyen Çocuklar
Acaba bizler yaşımız ilerlerken, olgun görüntümüzün altında kaç yaşında bir ruha sahibiz??
Hiç Düşündük mü?
Gaflet uykusundan ölüm bizi uyandırmadan önce uyanmayı düşündük mü hiç?
Zaman!
Seçim insan oğlunun, ya hep yaşadığı sınırlı zamana ait kalır ya da Allah’ın ona bahşetmiş olduğu imkanların bilincine vararak kendi ilahi kemalatlarına ulaşmak için sınırsız zamanda yol alır.
Farkındalık!
İmam Sadık (a.s) “Kalbin aydınlığını istedim, onu tefekkür ve ağlamakta buldum.”
“Kitap, bir ihtiyaçtır”
Evlerimizde çocuklarımızın eli altında bir yerlere farklı farklı türlerde kitaplardan oluşan bir kitaplık oluşturalım. Elbette ki evde sürekli televizyon izlenip hiç kitap ele alınmıyorsa çocuklarımızdan da kitap okumasını beklemek gerçekçi olmaz. Onlar için en büyük örnek ve numune bizleriz.