Beşeriyete Üç Nasihat…
Bir ömür göz yaşı döküp hayatımızı Hüseyni kılmamışsak yani sadece göz yaşı döküp hayatımıza Hüseyni bir yön ve şekil vermeyip matem ayından çıktığımızda sanki hiçbir şey olmamış gibi Hüseyinsiz bir hayata geri dönmüşsek, kendimizi sorgulamalıyız.
Bugün İmam Hüseyin (a.s) Nerede?
Peki Huseyin (a.s) bugün nerededir? Bugün kimin yanındadır, çadırlar nerede kurulmuştur? Kerbela neresidir bugün? Zillet nerededir? Bugün kimden uzaktır ve beridir Huseyin (a.s)?
Muharrem Ayı Amelleri
İmam Rıza (a.s): Muharrem ayı girince hiç kimse babamın güldüğünü göremez, keder ve üzüntü yüzünden eksik olmazdı; Aşura gününe kadar hep böyle olurdu. Aşura günü ise babamın musibet, hüzün ve ağlama günüydü; o gün babam, “Bugün Hüseyin’in (a.s) şahadet günüdür” derdi.
Gadir Hum Vakıası Nedir?
Peygamber (s.a.a) şöyle buyurdu: “Allah benim mevlamdır ve ben de müminlerin mevlasıyım. Ben onlara kendi nefislerinden daha evla ve layık kimseyim.” Daha sonra da emin olmak ve yanlıştan kaçmak için şu cümleyi üç defa tekrarladı: “Ben kimin mevlasıysam, bu Ali de onun mevlasıdır.”
İmam Hamaney’in Dilinden Gadir-i Hum
Şia, Ehlibeyt ve imamet mektebi mensupları Gadir meselesine bağlıdırlar… Ama bu mesele Müslümanların genel yaşamında, Müslümanlar arasındaki birlik ve dayanışmada, Müslümanlar arasındaki kardeşlik meselesinde olumsuz etki bırakmaması gerekir. Yıllar boyunca düşmanlar…
İmamı seviyorsak…
Basiretsiz insanlar çok çabuk aldanıyorlar, günümüzde bile dünyada çok çabuk aldanan, düşmanı tanımayan ve hangi safta olmaları gerektiğini tespit edemeyen insanlar var…
Hz. Ali’nin (a.s) Hz. Fatıma’yı (s.a) Toprağa Verdikten Sonraki Son Sözleri
Benden sana selam olsun ya Resulullah! Ve şimdi seni ziyaret etmekte olan, toprağa giden, benden ayrılan, senin tarafına geçen, Allah’ın sana bir an önce kavuşmasını irade ettiği kızından. Sevgili kızından ayrılmaktan dolayı sabrım azaldı, dünya kadınlarının efendisinin ayrılığından dolayı direncim kalmadı.
Eyyam-ı Fatıma (Fatimiyye Günleri)
Fatımatü’z-Zehra’nın hayatı gerçi kısaydı, yirmi yıldan fazla da sürmemişti ama bu hayat; cihat, direniş, çaba, inkılabi çalışma, inkılabi sabır, ders, fedakârlık, insanların eğitimi, hitabet, nübüvvet, imamet ve İslam nizamını savunma açısından bir çaba ve direniş okyanusudur. Sonu ise şehadettir.
Hz. Fatıma’yı (s.a) Anlamak
Kisa hadisini bilir misiniz? Hz. Fatıma (s.a) tarafından ulaşan bu hadis uzun bir hadistir. Ancak kısa ve özet olarak anlaşılır bir şekilde aktarmaya çalışacağım. Göreceksiniz ki her ilmin başında Hz. Fatıma (s.a) vardır.
Ne İçin Ağlıyoruz…
“Kerbela’da güzellikten başka bir şey görmedim” diyen Zeynep’in imanı karşısında; biz Rabbimiz için neyimizi feda etmeye hazırız acaba?
Benzersiz Kardeşlik
Gadir Hum günü yüz binleri bir araya toplayarak İmamet makamının Nübüvvet Makamıyla tescillendiğinin ilanı. Tathir ve pak olanların el ele, gönül gönüle bağlanmasının resmidir. Rabbim Gadir Hum bayramının bilincinde olmayı, tüm ümmetin bu idrak ile bu günü sevinç içerisinde geçirmesini nasip etsin.
İmam Hamanei’nin Dünya Kudüs Günü Konuşması
Filistin, Filistinlilere aittir ve onların iradeleri ile yönetilmelidir.